Kuzine sobaya  talep artıyor

Kuzine sobaya talep artıyor

Kovid-19 salgını nedeniyle köylerinde daha çok zaman geçiren vatandaşlar, ısınmanın yanı sıra yemek yapmak için de kullanılan kuzine sobalarına talebi artırdı.

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkisini gösteren Kovid-19 salgını, büyükşehirlerde yaşayan özellikle emeklilerin, memleketlerine dönmesine neden oldu. Şehrin kalabalığından uzak köylerindeki evlerinde kalan vatandaşlar, havaların soğumasıyla ısınmanın yanı sıra yemek ve ekmek pişirmek, çay demlemek için de kuzine sobası kullanıyor.

Ordu'nun Fatsa ilçesindeki Büyük Sanayi Sitesi'nde 42 yıldır kuzine imalatı yapan Hasan ve Adem Biliş kardeşler, talebin artması üzerine Karadeniz Bölgesi'nin yanı sıra Türkiye'nin farklı illerinden gelen siparişlere yetişebilmek için üretim dönemini uzattı.

İşletme sahiplerinden 64 yaşındaki Hasan Biliş, kuzine imalatında işçiliğin çok fazla olduğunu söyledi. Bir kuzinenin, yaklaşık 55 parçadan oluştuğunu ifade eden Biliş, "İmalat sırasında kuzine, 150 sefer elden geçiyor. Bu nedenle de işçiliği kolay değil. Tamamen el işçiliği isteyen bir meslek. Gençler de bu mesleğe rağbet göstermiyor. Bu nedenle de biz eskilerle bu işe devam ediyoruz. Burada 8 kişi ekmek yiyor." dedi.

Biliş, Ordu ve çevre iller ile Karabük, Zonguldak, Bolu, Balıkesir, Çankırı, Konya, Kütahya, Erzurum ve Ankara gibi illerden siparişlerin geldiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.